Cauzele frecvente ale căderii părului

Calviția  afectează aproape 50% dintre bărbați și cca. 25% dintre femeile de vârstă adultă.
Fiecare caz este diferit, dar cu toate acestea, căderea părului este cauzată de anumiți factori comun întâlniți la ambele sexe.
Studiile au arătat că problema are la bază schimbările ce țin de hrănirea părului, nivelurile de DHT și igiena corespunzătoare a scalpului.

Iată principalele cauze comune ale căderii părului:

DHT (dihidrotestosteronul)

Este răspunzător de cca. 95% din cazurile de cădere a părului.

DHT micșorează foliculii de păr prin scurtarea etapei de creștere și/sau lungirea etapei de repaus din ciclul natural al părului. Foliculii se micșorează treptat și mor și astfel rezultă un număr ridicat de fire de păr scurt, subțire și moale ca un puf.

Pentru o creștere sănătoasă, inhibarea DHT este necesară din primul moment în care se observă o cădere accentuată a părului. Din păcate, DHT nu poate fi eliminat cu ușurință de la nivelul scalpului atunci când se folosesc șampoanele clasice.

Soluția: DHT Shampoo ,  o formulă ce conține 11 inhibitori DHT.

image-39-1170x658

Sebum

Glanda sebacee secretă sebumul în folicul, acoperind firul de păr pentru o creștere uniformă și un aspect sănătos și lucios.

Atunci când este în exces, sebumul se acumulează în foliculul de păr și se întărește, formând un dop care împiedică creșterea părului. Firul de păr se subțiază și alături de firele de păr slabe care există, apare o scădere semnificativă a creșterii părului.

Soluția: Scalp Therapy , un produs care dizolvă acumulările de sebum și redă sănătatea scalpului.

blog-img18
6-sfaturi-pentru-o-alimentatie-sanatoasa-partea-i_3_size1

Alimentatie

O dietă echilibrată, care cuprinde proteine, grăsimi de calitate, fibre, alături de o hidratare suficientă, este esențială pentru sănătatea și strălucirea părului.

În același timp, trebuie asigurat un aport optim de vitamine, minerale și substanțe antioxidante în fiecare zi.
Într-o lume agitată, calea ușoară este completarea alimentației cu un complex de suplimente care să cuprindă toate aceste elemente de care organismul are nevoie.

Soluția: Suplimentele Complete , care susțin procesul de stopare a căderii părului și țin sub control nivelul de DHT.

Stresul

Stresul este una dintre cauzele mai răspândite, implicate în căderea părului.
Deși de multe ori efectele sale pot fi temporare, cauzând episoade de cădere relativ scurte, stresul poate declanșa un efect tranzitoriu de alopecie areata sau dermatită seboreică.

44e468b08455a88321335e89df6834f2_L

Alopecia androgenică

Alopecia androgenetică are cauze genetice, fiind progresivă prin transformarea treptată a firelor de păr matură în fire imature (velus). Persoanele care suferă de calviție ereditară – femei și bărbați  – prezintă un model caracteristic de cădere a părului.

De ce este important să fie măsuri luate în timp utile? La majoritatea pacienților, debutul afecțiunii este înainte de 40 de ani, iar semnele sunt ușor de identificat: părul se subțiază și/sau începe să cadă. Bărbații vor observa rărirea părului în zonele temporale, evoluând gradual spre zona frontală și vertex. în timp ce femeile prezintă căderea părului difuză pe coroană, rărirea în zonele temporale fiind mai rar întâlnită, comparativ cu bărbații.

Nu-ți face griji! Avem soluția potrivită pentru calviția ereditară, fie că ești bărbat sau femeie. Produsele noastre – în tratamentele complete – au oferit rezultate excelente la mii de persoane.

Programul Complete reprezintă o soluție 100% sigură și eficientă contra-căderii părului. De asemenea, Programul Natural este bazat pe ingrediente naturale – concentrat marin și cartilagiu de rechin.

Ce alți factori duc la căderea părului?

 • Alopecia totală/universală
 • Bolile autoimune
 • Boala de țesut conjunctiv
 • Lupusul, artrita reumatoidă, sclerodermia, sindromul Sharp
 • Fumatul activ și pasiv
 • Chimioterapia sau expunerea la radiații
 • Anemia feriprivă (carența de fier)
 • Modificările hormonale
 • Afecțiunile glandei tiroide
 • Excesul sau carența de vitamine
 • Reacțiile individuale la boli sau o anumită sensibilitate la mediu
 • Infecțiile fungice și bacteriene