Blog

Iată ce trebuie să știi despre diferitele tipuri de dispozitive cu laser!

Vrei să urmezi tratamentul cu laser pentru regenerarea părului ?
Iată ce trebuie să știi despre diferitele tipuri de dispozitive cu laser!

 

Peste 60% din bărbați și peste 40% din femei se confruntă cu problema căderii părului la un moment în viață, cauzele depășind criteriul vârstei. Media de vârstă a celor afectați este în continuă scădere, începând chiar de la 24 de ani, Iar tehnologia nu a întârziat să vină cu soluții inovatoare.

Este foarte posibil să fi auzit deja despre terapia cu laser pentru regenerarea părului și să cunoști cum funcționează. În cazul în care îți dorești să te documentezi în detaliu, poți citi mai multe aici.

Opțiuni diverse – care sunt criteriile de selecție de care să ții cont?

În prezent avem acces facil la un număr variat  de dispozitive laser și poate deveni copleșitor să luăm decizia corectă. Iată principalele criterii de selecție, care te vor ajuta să alegi tratamentul laser potrivit. 

 • La salon sau acasă : unde vei efectua tratamentul?

Va trebui să decizi dacă ai nevoie sau îți dorești să urmezi tratamentul de regenerarea părului la o clinică sau acasă. Ambele variante prezintă avantaje, acest criteriu referindu-se mai ales la existența unei clinici care efectuează acest tip de tratamente în zona în care locuiești. 

 • De ce buget ai nevoie ?

Costurile diferă de la o clinică la alta, în funcție de tratament și durata acestuia, de la un brand de lasere la altul, fie că este vorba despre laserul din clinică sau despre un dispozitiv laser pentru acasă. Documentează-te corespunzător înainte să începi tratamentul, consultă un specialist; deseori este nevoie de completarea tratamentului cu laser cu produse premium de îngrijire a părului.

 • Brandul aparatelor laser

Marca producătoare este un indicator al calității: pentru a obține rezultate optime, este nevoie de calitate ridicată și precizie, comparativ cu dispozitivele cosmetice pentru alte tipuri de tratamente. 

Informează-te corect! Ce trebuie să știi despre fiecare tip de dispozitiv?

Indiferent de tipul dispozitivelor, acestea prezintă beneficii comune: regenerarea părului, stimularea creșterii firelor noi, inversarea procesului de subțiere a părului, precum și beneficii privind aspectul general al acestuia. 

Laserul pentru clinică

Principala diferență dintre laserul de clinică și cele proiectate pentru uz rezidențial este performanța, care se reflectă în eficiență: rezultatele sunt evidente după o durată mai scurtă de utilizare.  

Beneficii :

 • Consultație amănunțită
 • Tricoscopie
 • Specialiști în domeniu care te îndrumă în alegerea tratamentului potrivit
 • Tratament laser performant (160 diode)
 • Monitorizarea răspunsului la tratament
 • Adaptarea tratamentului în funcție de rezultate

Dacă optezi pentru tratamentul la clinică, va trebui să ții cont de următoarele:

 • Oferta clinicii

Oferta trebuie să fie clară, să prezinte beneficiile și informații despre costuri. Adresează întrebările pe care le ai, pentru a înțelege cum funcționează sistemul de tratament, pentru a urmări evoluția terapiei, pentru a observa și înțelege rezultatele. 

 • Pregătirea personalului și aparatura din clinică 

Este esențial să te asiguri că tratamentele sunt efectuate de specialiști în domeniu, care au pregătirea necesară pentru consult, efectuarea ședintelor și monitorizarea tratamentului. Cât despre laserul din clinică, numărul de diode fiind cel mai relevant: cu cât numărul de diode este mai mare, cu atât laserul este mai eficient, iar rezultatele mai bune. 

 • Disponibilitatea ta și orele programate de clinică

Un plan de tratament poate dura 3-6 luni, în funcție de nivelul afecțiunii la momentul începerii tratamentului, factorii genetici, medicali, stil de viață și răspunsul la tratament. Odată ce ai decis să începi tratamentul, este important să urmezi planul stabilit în cadrul consultației.

În cadrul clinicilor HLCC beneficiezi de expertiza personalului specializat, care efectuează o consultație amănunțită, în urma căreia elaborează un tratament personalizat: un număr optim de ședințe de terapie cu laser, completat de produse de îngrijire care sporesc rezultatele tratamentului. Personalul instruit îți monitorizează rezultatele, adaptând tratamentul pe parcurs, conform evoluției.

Experiența clienților existenți este un alt reper pentru a lua decizia corectă : fiind un tratament monitorizat în permanență, există poze pentru tratament, tip “înainte și după”, care te vor ghida către alegerea corectă. 

Dispozitive laser pentru utilizarea acasă

Dacă nu poți ajunge la o centru specializat, te poți bucura de efectele terapiei din confortul locuinței tale. Aceste dispozitive pot fi utilizate acasă, dar și în timpul vacanțelor, deplasărilor în interes de serviciu. O opțiune sunt dispozitivele tip perie (9-12 diode), însă trebuie să știi că va fi nevoie de o perioadă mai îndelungată de tratament, întrucât acoperă o zonă mică din suprafața de tratament. 

Noi recomandăm produsele tip Bandă/Coroniță, care sunt recunoscute pentru eficiență – tratamentul cu durată scurtă și frecvență redusă. Dispozitivele noastre tip coroniță sunt prevăzute cu 41 de diode laser (HairMax LaserBand 41) sau 82 de diode laser (HairMax LaserBand 82) și necesită astfel un timp mult mai scurt de tratament. 

dispozitiv cu laser cresterea parului tratament

HLCC îți este alături în demersul tău pentru soluționarea căderii părului, așa că îți oferim posibilitatea de a face o consultație online, pentru a primi sfaturile experților noștri și o recomandare de tratament. 

 

Beneficii

 • Tratament efectua din confortul de acasă
 • Potrivit dacă nu ai o clinică în zonă
 • Poți efectua tratamentul în călătorii/vacanțe/mașină
 • Poate fi folosit de alți membri ai familiei
 • Brand cu reputație la nivel mondial
 • Dispozitive cu avizare FDA

Dacă ai decis să achiziționezi un astfel de dispozitiv, iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont:

 • Brandul și istoricul brandului

Să cunoști istoricul brandului este relevant pentru alegerea corectă: de când este prezent pe piață, în câte țări este disponibil, recenziile oferite de către cei care deja le utilizează. 

 • Aprobarea FDA (Agenția Federală pentru Hrană și Medicamente SUA)

Aprobarea FDA este esențială pentru aparatura laser utilizată la tratamentul părului, prin care este atestat faptul că dispozitivul a fost testat în studii clinice conform standardelor FDA și le îndeplinește. Mai exact, un dispozitiv aprobat FDA garantează faptul că a fost testat pe un număr mare de persoane, într-un anumit interval timp, iar rezultatele au fost confirmate în studiu clinic.

 • Numărul de diode cu care este dotat laserul

Aspect tehnic de bază este numărul de diode. Aparatura cu laser pentru regenerarea părului acționează cu lumină de joasă intensitate în intervalul 465-830 nm (numeroase studii clinice specifică faptul că intensitatea optimă pentru regenerarea părului este la 650 nm.). 

Iată formula care va clarifica modul în care lumina laser acționează asupra zonei de tratament: 

Nr.diode X 5mW (puterea unei diode laser) = Total Output

Așadar, un exemplu este următorul: un laser cu 9 diode are un Total output de 45 mW, se va calcula 9 diode X 5mW/diodă = 45 mW, care acționează asupra zonei de tratament. Un dispozitiv cu un număr mic de diode acoperă o zonă de tratament mai mică. 

Laserele din clinicile HLCC au 160 de diode laser, fără diode LED, având deci puterea de 160X5 = 800 mW, care acoperă toată zona scalpului și oferă putere mare distribuită uniform pe zona tratată. 

Numărul de diode influențează și prețul: cu cât acesta este mai mare, cu atât va crește și prețul unui aparat laser. Cu toate acestea, un cost mai mare achitat inițial înseamnă rezultate mai rapide, într-un timp mai redus de utilizare. 

 

 • Părerea specialiștilor din domeniu

Un criteriu de selecție de luat în considerare este și recomandarea medicilor, specialiștilor și profesioniștilor din industria beauty și îngrijirea părului – ține cont de opiniile acestora și vezi ce produse recomandă. 

Alte recomandări de achiziție:

 • garanția pe care o oferă producătorul/distribuitorul
 •  verificarea standardelor de conformitate CE pentru dispozitivul vizat
 • recenziile utilizatorilor acestor dispozitive.

Totodată, ține cont de indicațiile de utilizare și cerințele de mentenanță, pentru rezultate optime, utilizare corectă și prelungirea duratei de viață a aparaturii achiziționate. 

În concluzie, reține faptul că tratamentul cu laser în clinică va genera rezultate rapide și vizibile, iar dispozitivele pentru acasă prezintă avantajul de a putea fi folosite oricând, în confortul locuinței, se întrețin facil și pot fi împrumutate și unui prieten/membru al familiei. 

Oricare va fi decizia, te asigurăm că ambele opțiuni sunt bune iar alegerea finală trebuie să corespundă necesităților tale de utilizare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *