Blog

Îngrijirea părului în sezonul rece. 5 recomandări care alcătuiesc un ritual complet

Odată cu venirea sezonului rece, te concentrezi pe ajustarea garderobei conform temperaturilor exterioare și pe întărirea sistemului imunitar, așa că este o idee bună să integrezi de acum înainte și obiceiurile sănătoase pentru îngrijirea părului tău.

Am alcătuit un interviu util, cu unul dintre specialiștii HLCC – Maia Arnăuțanu, care cuprinde recomandări complete pentru un păr sănătos și îngrijit în timpul sezonului rece, pe care să le adopți și tu sezonul acesta !

De ce este important să purtăm ceva pe cap în timpul sezonului rece ?

Răspuns : Purtarea unui accesoriu potrivit condițiilor meteo este o condiție esențială atât în timpul verii, cât și în timpul iernii. Vremea din timpul iernii este dură pentru părul tău, indiferent de tipul, textura și culoarea acestuia.

Astfel, accesoriile pentru cap (căciulă, pălărie, șapcă) îți protejează părul de precipitații (ploaie, zăpadă), dar și de vânt, aer uscat, umezeală – factori care usucă firul de păr, ceea ce predispune la rupere.

Este necesară schimbarea ritualului de spălare și îngrijire a părului în timpul sezonului rece ?

Răspuns : Noi le recomandăm tuturor să își ajusteze frecvența spălării părului la necesitățile lor. Într-adevăr, pe timp de iarnă este recomandată spălarea mai puțin frecventă, comparativ cu sezonul cald (după înot la piscină, la mare etc.), dar există și o excepție : părul gras. Excesul de sebum trebuie echilibrat, părul care se îngrașă repede are nevoie de propriul ritual de îngrijire. Am prezentat în detaliu cauzele părului gras aici, iar propunerile de îngrijire sunt  în acest text.

În ceea ce privește spălarea/uscarea propriu-zise, este important să respecți câteva recomandări minime :

  • Reducerea temperaturii apei
  • Evitarea utilizării aparaturii de stilizare
  • Reducerea temperaturii de uscare

Este cunoscut faptul că apa la temperaturi ridicate elimină umiditatea din păr, făcându-l fragil, predispus la rupere. Așadar, potrivește apa pentru spălare la temperatură mică, nu fierbinte. Chiar dacă preferi dușurile lungi, cu apă fierbinte pentru timpul iernii, spală-ți părul doar cu apă călduță.

Același sfat și la uscarea părului : redu temperatura de uscare, având grijă să reduci și chiar să eviți folosirea uscătorului de păr. Aparatura de stilizare usucă părul, ceea ce îl va face vulnerabil la rupere. Părul este mai fragil în perioadele reci ale anului, așa că are nevoie de protecție extra – un ulei de protecție, un tratament leave-in – care să protejeze părul ori de câte ori alegi să folosești uscător, ondulator, placă de întins părul. În plus, ai grijă să nu ieși cu părul încă umed și să nu îl expui la condițiile meteo dure, specifice iernii – firele de păr pot îngheța, ceea ce provoacă ruperea lui. Îngrijirea specială constă în aplicarea formulelor protectoare. T-Strong este un produs tip leave-in, care conferă rezistență și elasticitate, împiedicând ruperea firelor de păr. Se aplică facil, dat fiind că nu necesită clătire și poate fi utilizat deopotrivă de către femei și bărbați.

Dar alimentația ? Ce trebuie să conțină meniul pregătit în perioada rece a anului ?

Alimentația echilibrată pentru sănătatea generală și cea a părului nu înseamnă modificări drastice în dietă, ci se referă mai mult la asigurarea meselor diversificate : alege să consumi spanac, cartof dulce, ouă, somon sau carne de pui, în cantități corecte. Integrează aceste categorii de alimente în meniul săptămânal, alături de consumul optim de apă, iar părul tău va deveni mai puternic, mai strălucitor, mai sănătos.

În cazul în părul se confruntă cu o perioadă mai dificilă, îți recomandăm includerea unui supliment de vitamine pentru păr, pentru a susține sănătatea părului. În gama de produse HLCC, vei găsi Vitaminele AA plus, pentru vegani și cei alergici la crustacee și Vitaminele Complete, atât individual, cât și în tratamentele complete de îngrijire a părului :  Programul Complete, Programul Natural, Programul de Întărirea părului.

Protecție termică, alimentație și curățare corespunzătoare sunt cheia pentru un păr sănătos. Alte recomandări?

Ar mai fi două aspecte de luat în considerare : umiditatea în locuință și continuarea îngrijirii părului la salon (tuns, aranjat, aplicat tratament etc.).

Nivelul de umiditate din locuință trebuie verificat și acționat astfel : utilizarea unui umidificator, dacă aerul este prea uscat din cauza încălzirii interioare, pentru a evita uscarea și deshidratarea părului. De cealaltă parte, un aer umed în interior, provenind de la uscarea hainelor în interior, încălzirea puternică într-o locuință cu pereți reci, nu este deloc bun pentru sănătate și păr – situație în care este nevoie de un dezumidificator.

Cât despre îngrijirea la salon, nu anula programările la stilistul tău : tunde-ți părul la fel de des ca în orice perioadă a anului, aplică balsam o dată pe săptămână și o mască adecvată tipului de păr, ori de câte ori este necesar.

Câte dintre recomandările prezentate fac parte deja din rutina ta de îngrijire pe timp de iarnă și care ți se par ușor de urmat ?

O iarnă frumoasă tuturor !

Echipa HLCC

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *