Blog

Tot ce trebuie să știi despre părul gras – sfaturi pentru îngrijirea lui

Ce sfaturi au specialiștii HLCC pentru a lupta eficient cu efectele nedorite generate de excesul de sebum?

În articolul precedent am discutat sursa problemei părului gras. Citește aici cauzele relatate punctual de către specialiștii HLCC.

Un păr cu tendință de îngrășare în perioada pubertății, perioadei imediat următoare este în general un episod normal în viața unei persoane. Orice alt context în care părul ți se îngrașă din ce în ce mai repede, reprezintă un semnal de alarmă și este nevoie să acționezi cât mai curând posibil:

Igiena riguroasă a scalpului

! Menține un ritual de îngrijire a părului, care include atenția deosebită față de scalp. Asigură-te că elimini acumulările de sebum și mătreața uleioasă de pe scalp! Nu uita – un scalp sănătos înseamnă un păr sănătos. 

! Folosește produse dedicate igienei scalpului. De exemplu, Scalp Therapy face parte din gama produselor HLCC, rezultatul a câtorva decenii de cercetare și experimentare. 

glanda sebacee tratamentul scalp therapy sampon anticadere

Atenție la ingrediente

! Folosește doar produse de curățare fără SLS, ce conțin ingrediente blânde care nu agresează pielea și nu sporesc producția de sebum. Gama noastră de îngrijire a părului NU conține niciun produs care să aibă în compoziție SLS sau DEA 

*SLS (Laurisulfat de sodiu) și DEA (Cocamida DEA) sunt substanțe foarte controversate, a căror utilizare afectează întreg organismul. 

Recomandări pentru curățarea corectă

Apa de spălare a părului trebuie să fie potrivită cât mai aproape de temperatura corpului (38 de grade). ! Evită apa fierbinte! Poate irita scalpul și produce afecțiuni grave dacă este vorba despre un scalp deteriorat. Mai apoi, clătește foarte bine părul! Din cauza ingredientelor de calitate slabă, cele mai multe șampoane și balsamuri din comerț lasă reziduuri de produs pe suprafața scalpului. Reziduul contribuie la acumularea de praf și sebum, creându-se un mediu ne-igienic. Acest mediu este propice producției excesive de sebum și poate declanșa afecțiuni ale scalpului, pe lângă problema părului gras.De reținut! Produsele calitative de spălare și tratare a părului conțin polimeri solubili. În apă produc spuma corespunzătoare curățării optime cu apa potrivită la temperatura corpului.

produsele HLCC impotriva par gras si caderea parului

Protejează-te de factorii externi și ajustează-ți stilul de viață

Alimentația corectă, reducerea stresului, practicarea metodelor de relaxare reprezintă un punct de plecare pentru a avea grijă de scalp și păr. Expunerea prelungită la soare cauzează și ea producția de sebum, pentru protejarea și lubrifierea pielii uscate de razele soarelui. Îți recomandăm purtarea unei pălării sau a unui alt accesoriu pentru a-ți acoperi capului atunci când stai în soare. În plus, apa sărată de mare și apa din piscine, care conține clor contribuie la uscarea pielii și declanșarea activității ridicate a glandelor sebacee de la nivelul scalpului. Clătirea părului după ce ai înotat în mare sau în piscină este eficientă pentru înlăturarea substanțelor care usucă pielea. 

Ca să înțelegi mai bine de unde provine sebumul, cum se formează și de ce apare de foarte mult în exces vezi articolul în care specialiștii HLCC au relatat punctual cauzele și semnalele de prevenție pentru a evita starea de disconfort cauzată de părul gras.

Noi, cei de la HLCC, îți înțelegem îngrijorarea și energia investită pentru a avea un păr sănătos. De aceea, îți suntem alături cu recomandări suplimentare pentru crearea unui ritual de curățare și îngrijire a scalpului și părului, cu produse calitative, ce acționează blând contra cauzelor declanșatoare producției excesive de sebum. 

 

Share this post

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *